Opleidingen

Bij modevakschool Miriam is het mogelijk de volgende opleidingen te volgen:
– Costumière – Coupeuse I en II- Coupeuse-lerares en- Kinderpatroontekenen.


Costumière:
deze opleiding is eigenlijk de vooropleiding voor coupeuse. Hier worden de basistechnieken voor het patroontekenen en naaien van de eenvoudige rok, blouse/japon en broek geleerd met natuurlijk de daarbij horende naaitechnieken als aparte onderdelen.De opleiding duurt ongeveer 1 jaar.


Coupeuse I:hier worden de technieken van de rok, blouse/japon en broek verder uitgewerkt en verdiept (zowel in patroontekenen en naaitechnieken).De opleiding duurt ongeveer 1 jaar.Vóór het coupeuse I examen dient het certificaat textielwarenkennis behaald te worden.

Coupeuse II:hierin wordt verder gewerkt met tekenen en naaien maar dan toegespitst op het colbert en het jack. Het opmeten van klanten en berekenen van maten wordt hier steeds belangrijker.Na het succesvol afronden is het mogelijk bij een naaiatelier te gaan werken of zelf klanten aan te nemen.De opleiding duurt ongeveer 1 jaar.


Coupeuse-lerares:ook in deze opleiding weer veel tekenen en naaien, maar nu voornamelijk de moeiljkste technieken zoals een mantel en bruids- en cocktailkleding maar ook lingerie. In deze opleiding wordt er ook stage gelopen bij andere modevakscholen.U kunt nu zelf les gaan geven.De opleiding duurt ongeveer 2 jaar.


Kinderpatroontekenen:deze opleiding heeft ongeveer dezelfde tijdsduur en hetzelfde niveau als de costumière opleiding alleen behandelt deze opleiding uitsluitend kinderkleding. Verschillende naai- en tekentechnieken voor meisjes en jongens van variabele leeftijden komen aan bod.
De opleidingen worden alleen gegeven op aanvraag en bij voldoende aanmeldingen.